Brvnare – drvene montažne kuće su objekti suve gradnje, mogu se montrirati u svim vremenskim uslovima.

Od dolaska materijala na Vaše gradilište do zavrsetka montaze treba 7-15 dana, a uz dobru organizaciju isto toliko treba i majstorima za završne radove: elektroinstalcije, vodovod, keramiku, montažu sanitarija… Što Vam omogućava da se uselite u novi dom u jednom kalendarskom mesecu, što je kod klasične gradnje nezamislivo.

Preko 90% materijala koji ulaze u sastav nasih kuća su prirodni – drvo , kamen, crep. Zahvaljujući tome ispunjavaju najstrožije ekološke zahteve.

Brvnare su antialergijske kuće, drvo kao material ne stvara statički elektricitet pa su samim tim prostori bez prašine, paučine, vlage i drugih mikroorganizama štetnih po ljudsko zdravlje.

Drvene kuće su niskoenergetske i imaju odlična termička svojstva. Na primer zid od sušene smreke debljine 7cm ima identičnu termoprovodljivost kao zid od pune opeke debljine 25cm, ili kao zid od betona debljine 45cm. U nasim kućama se greje sa vrlo malom količinom energije.

Svaka naša kuća je malo umetničko delo nastalo udruženim radom maštovitih projektanata, veštih inžinjera i radnika, spretnih montera.

Svaka kuća je individualni projekat prilagođen zeljama i potrebama investitora , njegovim životnim navikama i finansijskim mogućnostima. Trudimo se da maksimalno bude uklopljena u prirodno okruženje.

 

KUCNITE U DRVO – ZIVITE ZDRAVO

Temelj

Savremeni “QUATRO” sistem spojeva je omogućio drvenim kućama – brvnarama da budu u samom vrhu seizmički stabilnih objekata.

Specifična težina drvenih elemenata i ostalih materijala koje ulaze u sastav objekata su omogućili da postanu celine sa viseštruko manjom tezinom od klasične gradnje.

Sve ovo je omogućilo da temelj za drvenu montažnu kuću- brvnaru može biti izrađen kao tanka homogena betonska ploća sa armiranom mrežom u dve zone.

Samim tim što ste odlučili da posedujete drvenu kuću na samom pocetku realizacije njene izrade uštedeli ste značajnu sumu novca u izradi temelja.

Prozori

Za sve drvene kuće obezbeđeni su prozori po projektu. Izrađeni su od troslojnih lamella sa dvostrukim ili trostrukim termo staklom i odgovarajućim okovom.

Za sve modele i veličine prozora kupcima su dostupni drveni kapci – grilje u nekoliko modela.

Vrata

Spoljna vrata se rade od drvenog masiva različitih modela u veličinama po potrebi investitora. Unutrašnja vrata mogu biti drvena ili furnirana takođe u veličinama po potrebi i modelima po želji investitora.

Međuspratna konstrukcija

Kod etažnih objekata postavlja se međuspratna konstrukcija koju čine :

– BSH – lamelirani nosači odgovarajuceg preseka

– Termo-zvučna izolacija

– Završna podna obloga

Ovakvo tehničko rešenje međuspratne konstrukcije u praksi se izvanredno pokazalo u domenu stabilnosti i zvučne izolacije.

Zidovi

Spoljne i unutrašnje zidove objekata izrađujemo od KVH profila (konstruktivno puno drvo) od sušene smreke.

Debljine elemenata su odredjene statičkim proračunima kao i vrstom i namenom objekta Svi ugaoni spojevi urađeni su po “Quatro” sistemu tako da je potpuno eliminisana mogućnost produvavanja.

Za kuće namenjene trajnom stanovanju predlažemo varijantu “ sendvič” zida koji sadrži dodatnu termoizolaciju i završnu zidnu drvenu oblogu. Fasadne drvene obloge mogu biti različitog oblika i debljine.

Unutar zida nalaze se otvori namenjeni razvodu elektroinstalcije, tako da ona ostaje nevidljiva u zidu, a lako dostupna u slučaju neke intervencije.

Podovi

Da bi se osigurala trajnost objekta, bitan je preduslov dobra hidro-izolacija kontakta temelja i početnog reda zida i poda, da bi se sprečilo širenje vlage iz betona u drvo.

Pod se izrađuje od punog drveta (brodski pod od 20mm), a postavlja se preko sloja hidroizolacije i kamene vune ili stiropora (termo-izolator).

Kao dodatne usluge za pod prizemlja izdvajamo:

– dodavanje sloja u vidu OSB ploča (poboljšanje termo-izolacije)

– povećanje debljine brodskog poda sa 20mm na 25mm

– brušenje i zaštitu drveta

Krovna konstrukcija

U izgradnji kuća jedan od najbitnijih elemenata je kvalitetno uradjen krov.

Najveća količina energije se rasipa kroz krov i upravo zato smo posvetili posebnu pažnju izradi krovne konstrukcije.

Nosače krova izrađujemo od BSH – lameliranih nosača koji imaju izuzetnu nosivost. Za stambene objekte predlažemo krov sa dodatnom termoizolacijom , duplim patosom i eventualno ventilisanim slojem.

Ventilacioni sloj se ostavlja između izolacionog materijala i pokrivne površine, a njegova uloga je da poboljsa termička svojstva krova. Zahvaljujući tome ostvaruje se velika ušteda energije i za grejanje i za hlađenje, prijatniji boravak u potkrovljima u toku leta. U toku perioda sa snežnim padavima ventilisani krov sprečava stvaranje ledenih naslaga u olucima.

Za pokrivanje objekata koristimo sve vrste pokrivača koji su u ponudi na tržištu:

– sve vrste crepa

– sve vrste tegole

– onduline

– limenih panela

to

to1